Monday 16 March 2015

Miguel Angela Model No 160 Guitarras Designed in Spain (Classic Guitar)

Hi. In this post I'm going to talk about a classical guitar.




As sound, I don't think this guitar's sound is well because in comparision with other guitars, it has a more shallow sound and you have to press all of your force with your finger to strings in order to gain the sound you want.

Its wooden meterial looks quality but it isn't. it costs rule of my finger 30 dolar; however, you can understand how its sound is better than 15 dolars costed guitar!

It has nineteen freds totally. I think you can buy a cheeper guitar instead of it because you cant give a concert or take quality videos but only learn how to play the guitar. So in my opinion its good but not enought.


Sunday 15 March 2015

Canon MG3550 Bitmeyen Mürekkepli yazıcı

Merhaba. Bu yazımda kanon bitmeyen mürekkepli yazıcıdan bahsedeceğim.

Cihazın ekranı bulunmamakta. Bu yüzden wifi'ye bağlamak için bilgisayara takıp ilk kurulum yapmanız gerekiyor. Bilgisayarda windows işletim sistemi bulunması gerekiyor. Cihaz için yazılmış ilk kurulum programı başka işletim sistemleri için mevcut değil. Yinede ubuntu için diriver mevcut ve driveri i kullanarak cihazdan çıktı alabiliyorsunuz. cihazı google docs. a bağlamak isterseniz cihazın ağ üzerindeki yerel ip sini bulmanız gerekiyor. benimki 192.168.0.12 idi.

Cihazın kendisi 150 lira, bitmeyen kartuşları 100 lira. Fotoğraf baskısı alabiliyorsunuz. 33000 e yakın çıktı sorunsuz alabiliyorsunuz tek seferde. mürekkep dolumu 70 liraydı yanılmıyorsam.

Çift taraflı çıktı alabiliyor. fotokopi görevi görüyor. scanner olarak çalışıyor.

Bunlar dışında pek bir özelliği yok. evde kullanmak için gayet iyi ama özellikle sürekli fotoğraf baskısı alan kişilerin işyerinde kullanması için almasını tavsiye ederim

Umarım faydalı bir yazı oldu. bu yazıda fotoğraf yerine video koymayı uygun gördüm.

Sorunuz olursa yada aklınıza takılan veyahut eklemek istediğiniz bir şey varsa yorum kısmından yazabilirsiniz.

Rogaine Foam %5 minoxil (hairloss)

Hello Friends. I'm going to talk about Rogain Foam %5 minoxidil today. It includes minoxidil. This substance helps you to regrow new hair folecules. In my experiences it really works if you use it twice a day for a mount.

It is foam but this form doesn't help you to apply it on your scalp a lot. It makes your hair stick and gives a shape. I dont want to feel my hair dirty with that. It would like to apply that to my scalp using a teethbrush.


If you use it more than what you need, you'll feel your hearh beats. It's better to use it small amount daily with a brush when you doing message to your scalp.

If you want to understand is it real or fake, just smell it, it must smell like alcohol but it musn't burn your scalp and it musn't give a feeling as it it is cold.

If you use it with dermaroller, you'll see its effects rocetted during the time.

I hope this post is helpful. If you have anything to say additionally, please write to the comment section. Cheers!

Minoxil Forte %5 Deri Spreyi

Marhaba. Bu yazımda eczanelerde 55 liraya satılan minoxil forte den bahsetmek istiyorum. Fısfıs
olarak satılan bu ilacın etken maddesi minoxidil, birçok insanda saçların çıkmasını sağlayan bir spreydir.

Spreyin gerçek olup olmadığını anlamak için koklayın, alkol gibi yakıcı bir kokusu olması lazım ama tene değdiğinde alkol gibi acıtan ve soğutan bir his vermiyor.

Ben bir diş fırçasının başına sıkıp fırçayı derime değdirecek şekilde masaj yaparak uyguluyorum.

5 fıstan fazlasını başınıza sıkarsanız kalp çarpıntısı yaşarsınız.

Kullanırken ellerinize değdirmeyin çünkü elden soğuruluyor ve yine kalp çarpıntısı hissi yaşamanıza neden olabilir.

Merak ettiğiniz bir konu olursa yorum kısmından sorabilirsiniz.

Alpecin Caffeine Sahmpoo (kahveli şampuan)

Merhaba sayın ziyaretçiler. Bu yazımda Alpecin isimli şampuandan bahsedeceğim. Bu şampuanı Türkiyede herhangibir eczaneden temin edebilirsiniz. Edemiyorsanız spariş verdiğinizde sizin için getirebileceklerini söyleyeceklerdir. Türkiyede pek bilinmeyen ve nadir bulunan bu şampuan İngilterede medikal marketlerde reyonlarda 3 farklı çeşit olarak satılıyor. Şampuan Alman markasıdır.

Her ne kadar şampuan doktorlar tarafından çok bilinmesede piyasadaki diğer şampuanlardan daha çok işe yaramakta. Bunu kişisel tecrübelerimin yanında internette okuduğum kullanıcı youmlarına da dayanarak söylüyorum. bu şampuan saçların dökülmesine diğer şampuanlardan daha çok engel oluyor ve çıkmasına daha çok yardımcı oluyor. bunu kullandığım süre boyunca saçlarım daha az döküldü.

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Merak ettiklerinizi yorum kısmına yazarsanız cevap vermeye çalışacağım. İyi günler.



Ketoral Şampuan

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlere ketoral şampuandan bahsedeceğim. 

Etken maddesi ketakonazol olan Ketoral isimli 100ml'lik kutularda satılan bu şampuanı dermatologlar saç dökülmesi ve kepek sorunu olanlara yazıyor. Özerllikle seboreik dermatit hastalığının çözümünde öneriliyor. Bu hastalık saç derinizin kabuklanıp pullanmasına ve kafanızın yara olmasına neden oluyor. saçınız çok sağlanıyor ve dökülmeye başlıyor. bu şampuanı düzenli olarak 3 aydan fazla kullanmayın diyorlar. 3 aya saç dökülmeniz geçer diyorlar. ben şampuanı yaklaşık 1 yıl kullandım çünkü hairlosstalk isimli bir forum sitesinde dehidrotestesterondan kaynaklanan saç dökülmesine engel olduğu yazıyordu. Hiçbir faydası olmadı. bu şampuana güvenim bittiğinde saçlarımın birçoğunu kaybetmeye başlamıştım. Eğer doktorunuz bu şampuanı önerdiyse bilin ki çok fazla umut bağlamanıza gerek yok çünkü çabalarınızın sonuçsuz kalması yüksek. Türkiyedeki dermatologlar özellikle saç derisi ile ilgili konularda çok yetersiz ve bilgisiz. Yüzünüze gülerek zaten bilinen ve sonuçsuz yöntemleri öneriyorlar. Sanırım bunu bu ilaçları yazarak frimalardan prim kazandıkları için yapıyorlar. Prim kazanmayanlar da öneriyor ama bu ilaçların hiçbiri gerçek bir sonuç vermiyor. 
Umarım bu yazı faydalı olmuştur.

Kendi düşüncelerinizi ve sorularınızı yorum kısmına yazmayı unutmayın.

Free shipping 1080 titanium body mezo roller, mezoroller Alternative Dermaroller

Hello friends. In this post I'm going to talk about a dermaroller which is selling in aliexpress.com. I paid $ 14.20 for a piece.

I bought it to use on my hair in order to stop hairloss. I was thinking about what is the best dermaroller for hairloss. I stopped my hairloss but it didn't halp me to gain new hair. However if you use minoxidil you will have a change to have new hair folicules.

this product is a totally plastic material. Its needles are metal but I don't know what kind of meterial. I useid it on my scalp and I still alive. So I don't think it is a poisinous materail. I put comparision of needles of real dermaroller and this product. I think its price is really high! Nevertheless I used it without a problem a few times and I intendet to use it few mor times.

I hope this post helped. Please ask any question you want to comment section.




mezoroller from aliexpress
real dermaroller

New Portable Mobile Power Bank USB 18650 Battery Charger Key Chain for iPhone MP3 (No Battery)

Hi folks.
Here, I'm going to talk about a product that is selling on aliexpress.com. It's a powerbank; however, it is without a battery.

The device is quite small. It was $ 1.67. They delivered it after 2 mouths nearly. It was open and as I can see you need to pu a battery by yourself. I searched which pattery you need to put it. This battery's name is 18650. I bought 4 pieces of 18650 battery on aliexpress.com an now I'm waiting for them. You can find it in your country or you can buy them from the website. They are little expensive. I choose 4pcs rechargeable 3.7v 8800 mAh batteries for 11.30 dolars.

I hope this post was usefull. Please add coments if you have any questions.

2014NEW Upgraded version micro sd memory card 128GB Micro SD card 128gb class 10 +SD transfer adapter+card reader fake item

items that I've recieved
Hi dear friends.
I've bought this product couple mouths ago and I want to warm you about it. The price was US $12.28 and it arrived after 2 weeks.

This product was fake! It has a good price and many gifts with the pocket really. You can check the pictures. However, I couldn't even fix it! There is some "how to fix it tutorials" on the internet but I'm using ubuntu linux so I couldn't use this fixing programs which written for windows os.
back side


When I first plug it on my Android phone, I saw the 120 GB free space letters; nevertheless after I put my data, I incidently stopped after 4 gb and I've never continued to put or erase data again.

The gifts are working well but memory card doesn't.

I opened a dispute and wanted full refund. Seller accepted it and I got full refund. I could never got my money back for a useless memory card!

So becareful about cheep and fake items on aliexpress.com
error message

I hope this was a usefult essay. Please Write if you wonder something at the comments place.

Sony ICD-UX512W 2 Gb Stero ses kayıt cihazı


Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda Sony firmasına ait olan ses kayıt cihazından bahsedeceğim. Cihazı 250 lira civarına almıştım 2012 yılında.

Cihaz ses kaydı konusunda başarılı. 5 farklı çekim modu var. 44.1 khz wav formatlı olarak 16 bitlik kaydediyor. bence bu gerçekten derin bir ses kayıt özelliği. 192 128 48 ve 8 kbps olarak mp3 kaydediyor.

En merak edilen özelliklerinden birisi, ortamda ses çıktığında kayda başlaması özelliği var. Mikrofonun ses çekiminin hassaslığını belirleyip bu özelliği ile bir otama bıraktığınız zaman ses çıktığı zaman ses kaydına başlıyor. ses kesildiğinde kaydı durduruyor.

sesi yu ileri geri sarma, tekrar tekrar oynatma, 2 kat hızlı oynatma gibi özellikleri var.

ses ile ilgili bilgi sahibi olmanız için ses kayıt örneğini ekliyorum.


cihazın usb kabloya ihtiyacı yok. cihaz üzerinden bir klip ile usb bağlantısı cihazın içinden çıkıyor. sd mini sd kart takarak hafızasını genişletebiliyorsunuz. cihaz şarjedilebilir bir aaa kalem pil ile geliyor. pil bittiği zaman yeni pil takıp 40 saate yakın kayıt yapabiliyorsunuz. ama pili içine bırakırsanız bitiyor.

umarım faydalı bir yazı oldu. sorunuz olursa yorum kısmından sormayı unutmayın.



New Polaroid Sunglasses Men Polarized Driving Sun Glasses Mens Sunglasses Brand Designer Fashion Oculos Male Sunglasses Güneş Gözlüğü

Merhaba, Bu yazımda aliexpress.com dan aldığım güneş gözlüğünden bahsedeceğim.

Herşeyden önce kargonun gelmesi iki hgerçekten polarize. Çerçevesi metal. ama ne metali anlamış değilim. 2 aydır kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Güneşte de normal bir şekilde kullanabiliyorum, yani gözlerimi güneşten koruyor.


afta sürdü. Sanırım bu en hızlı geliş süreci. 9.39 dolara mal oldu. Gözlük

Eğer polarize ve metal çerçeveli bir gözlük almak istiyorsanız bu gözlüğü düşünebilirsiniz. Sokakta da bu tarz gözlükler satılıyor fakat polarize değiller ve bu gözlüğün UV korumalı olduğuna daha  çok inanıyorum. Sitede yazan ve gözlenebilen herşeyin doğru olduğunu gördüm. Buna da ihtimal veriyorum. Seçim sizin.





Polarize ve normal camla karşılaştırmalar
Telefonun ekranı polarize cam ile rengarenk görünüyor.
normal cam
polarize cam


Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Yorum yazmayı unutmayın.

Hero Fountain Pen 369 Silver Matte Chrome Steel Fine Nib Study Office Pens 1S47 (Dolma Kalem)

Bu yazıda aliexpress.com dan aldığım 1.5 dolarlık dolma kalemden bahsedeceğim.
Dolma kalem gerçekten çalışıyor. Yalnız gelmesi 50 günü geçti. küçük bir mektup zarfının içine geldi. zarfın içinde kalem zarar görmesin diye köpük vardı.

ilk izlenim olarak kalem güzel. yazı yazması gayet kolay. bazen biraz bastırmak gerekiyor. yağ gibi kaymıyor kalem. olsun genede güzel. içine mürekkep çekmek için parmakla haznesine bastırmak gerekiyor. parmağı çekinde hazneye mürekkep doluyor. sizde kalemi kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

kalemin tek kötü yanı geç gelmesi demiştim. sonuçta 1.5 dolar ödedim, masraftan kısa kısa bu kadar geç geldi. bir diğer kötü yanı ise kullanımı zorlaştırmayan küçük bir defosu olması. kalemi kullanırken görünmüyor yada kullanımı etkilemiyor. yinede böyle defolu bir kalem almak istemezdim.

lütfen yorum kısmına düşüncenizi yazın. zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Sunday 8 March 2015

Zexus Bluetooth optical fare (aliexpress.com üzerinde satılan)

Merhaba. Aliexpress.com sitesi üzerinden aldığım bu fare hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.  7.85 dolara satın aldım. Kesinlikle fazla ödemişim.

Fare kesinlikle çalışıyor ama alma süreci ve farenin dezavantajından bahsetmek istiyorum.

Farenin gelmesi yaklaşık 2 haftayı buldu. Geldikten sonra uygun pil bulmakta sıkıntı çektim. AAA pil kullanıyor. bluetooth üzerinden android telefonuma bağladım ama kısa süre sonra fare takıla takıla ekranda hareket etti. Asıl sorun farenin pili çok çabuk bitiyor. Sitede daha ucuza bluetooth ile çalışan fare buldum ama pil sıkıntısı büyük sorun. o yüzden çok lazım olmadıkça bu tarz fareleri bu siteden almamanızı tavsiye ediyorum. Yada kolayca bitmeyecak bir şarzedilebilir batarya ile çalışan bir fare almaya bakın.


fare aliexpress.com üzerinde "Ergonomic Non-slip Wireless Optical Bluetooth Mouse 1600 DPI Gaming Bluetooth 3.0 Mice For Laptop Notebook Computer Peripherals" başlığı ile satılmata.

aliexpress.com üzerinden ürün nasıl satın alınır?

Merhaba. Bu yazıda aliexpress.com isimli siteden neden ve nasıl ürün almamız gerektiği ile ilgili kısa bilgiler vereceğim.

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki aliexpress'te bazı şeyler ucuz olduğu kadar bazı şeylerse pahalı. Mesela arduino mikrocontroller almak çok ucuza geliyor. 3.6 dolar ama ordan buraya gelmesi 3 hatayı geçiyor ve daha hızlı gelmesini istiyorsanız 4 dolara yakın para ödemeniz gerekiyor.

Bazı ürünler o kadar pahalı değil. Ben 1.5 dolara iki tane dolma kalem aldım. Kargo ücretsizdi. Ama bazı kargo şirketleri hakkında sizi uyarmak isterim.

Kargo şirketine dikkat edin. Yanwen üzerinden aldığınız şeyler bir ayda bile gelmiyor. Hiç gelmeyede bilir. China mail yada Honkong mail ile aldıklarınız genelde 15 günde geliyor. Bazıları China mail olarak görünen kargoları Yanwen üzerinden gönderiyor. Bu tip durumlarda aynı sıkıntıyı yaşarsınız. Ben 1 dolara çin yemek çubukları aldım. Adam China mail ile gönderecem yiyip Yanwen ile gönderdi. E tabi çubuklar gelmedi.

Kargo gelmezse diye korkmayın. Eğer kargonuz gelmezse Open dispute diyip paranızı geri alabiliyorsunuz. Size sahte yada dandik ürün gelirse yine korkmayın. Dandik ürün geldi diye paranızı yine geri alabiliyorsunuz. Bunların hepsini yaşadım ordan biliyorum.

Nasıl parayı geri alacaksınz?


Resimde görünen Open Dispute bağlantısına basın burası sizi yönlendirecek. Ürünüm gelmedi, beklediğim gibi çıkmadı seçeneklerinin size uygun olanını seçerek sorununuzu bildirin. İngilizceniz varsa sıkıntınızı kısaca yazın. İşte bukadar. En fazla bir iki gün içinde paranız geri iade edileceği söylenir. Eğer karşıdaki satıcı kabul etmezse yinede ürünüm gelmedi diyip paranızı iade alabiliyorsunuz.

Peki ürünü nasıl mı alacaksınız? Çok basit. Aradığınız ürünü site ürün sayfasında iken Orders a göre filtreleyin. Free Shipping ve Top-Rated Sellers Kutucuklarını seçin. Alabileceğiniz en uygun ürünler bulunduğunu kategoriye göre sıralanacaktır.

Ürünü almadan önce Shipping ve Feedback kısımlarını mutlaka inceleyin. Shipping kısmında hangi kargo şirketi kullanılıyor, feedback kısmında ise ürünü alanların memnun olup olmadıklarını görebilirsiniz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Kimse tıklamadığı için bana bir faydası olmuyor. İyi günler :)