Sunday 10 November 2013

Sedona 621

Şimdi sedona 621 den bahsetmek istiyorum.
Bu bisiklet 3000 lira civarındaki bir yol-yarış bisikleti. Yarşlara katılmak için uygun bir bisiklet. İnanılmaz hafif, 7.5 kilo civarındadır. Tüm aksamları çok akıcı ve sorundsuz çalışıyor. Bisikletin jantı bile inanılmaz hafif. Ayrıca bu bisiklet tam bir fiyat performans ürünüdür. Bu fiyata bu kadar iyi bir bisiklet bulmanız çok zor.

Markası sedona, sedonaya bu kadar para yatırılmaz diye düşünüyorsanız çok yanılırsınız ve bu paraya bu kadar da hoş olmayan bir bisiklet alırsınız.

 İlk lastik patlamamı camlı bir yerden geçerken yaşadım. Schwalbe lastiğime çok yazık oldu. Ayrıca bisikleti yağmurlu çamurlu havada sürmemenizi salık veririm. Mis gibi bisilet çamur doluyor ve çamurlar dişli aksama yada herhangibir mekanik kısma geldiği zaman eskitme, bozma ve o kısmı kurutma durumu var. Bu da bisiklete çok zarar veriyor. Çamurlı kısımdan geçtiğinizde bisikletiniz çizilebilir aynı zamanda. Bisikletle giderken düzgün olmayan araziden geçtiğiniz zaman zincir kadroya çarpıyor ve boyasını söküyor. Çok acı verici başka bir durum.

Bisikletin vites sistemi çok sağde, birden üç vites düşürmenize izin veriyor. Çapraz kullanma derdi yok, orta dişlide iki halka var, yinede uzun ömürlü olması bakımından sınırlarda kullanmamanızı salık veririm. Frenleri çok iyi tutuyor ama frenleri açık bıraktığınızda da frenler tutuyor. Bu sizi şaşırtmasın. Frenlerinizi açık bırakarak yola çıkmayın. Bisiklet dağ bisikleti kilitli pedalı ile gayet kullanılabiliyor.

Bu bisikletle birden aşırı derecede hızlanabilirsiniz. Hız yapacağınız yerleri iyi bilin. Lastikler çok kolay kayabiliyor. 56 inç kadrolu bisikletin kullanımı biraz zor, denge problemi yaşayabilirsiniz. Bu yüzden bisiklete iyice alışmadan uç çalışmalar yapmamanızı öneririm.
Son olarak bisikleti inceleyebileceğiniz bir internet sitesi paylaşmak istiyorum: sedona.pro/road2013/621_2013

Monday 29 April 2013

Casio Protrek PRG-130-7DVR

 
Bu saat dağcılık yapanlar için, saatini hor kullananlar için ve kaliteli djital saat arayanlar için güzel bir tercih.
 Protrek modellerinin barometre, termometre, altimetre ve pusula özellikleri bulunuyor. Bu saatte de tüm bu özellikler var. Bu özelliklerinden ve saatin diğer özelliklerinden kısaca bahsedeceğim.

Saatin bu sensörleri kesin değerler vermiyor. bunlar tahmini değerlerdir. Siz de havadurumu bilgilerinizi kullanarak bu değerler ile havadurumunu yüksek oranda tahmin edebiliyorsunuz

5 alarmı, gerisayım, knorometre, dünyasaatleri özellikleri var. Saati yüzünüze çevirdiğinizde(yere dik durduğunda) ışığı otomatik yanıyor. Ekranın üst bölümünce grafik kısmı var. Burada basıncın gün içinde değişimini görebiliyorsunuz.

Güneş enerjisi ile şarz oluyor. Saatin en altında şarzın ne kadar kaldığını görebiliyorsunuz. Günlük işinizi yaparken saatiniz yeteri kadar şarz oluyor.



O kadar sağlam ki iki sene havuza duşa girerek hor kullanıldığı halde saat gayet sağlam ve sorunsuz. Camı çok zor çiziliyor. Birlikte banyo yapabilirsiniz. Denize girebilirsiniz. Hiçbirşey olmuyor.

Saati ikinci el 300 liraya bulmanız mümkün.

Saatin modeli aynı zamanda Protrek Pathfinder Riranium PRW-1500T-7VER yada PAW-1500T-7V diye de geçiyor. Hepsi aynı saattir.

Huawei Ideos X5 U8800

Size bir senedir kullandığım cep telefonumu tanıtayım. Huawei Ideos X5.
Telefonun teknik özelliklerini anlatmaktansa işlevlerini anlatmak daha mantıklı olur. Teknik özellikleri heryerde yazıyor. Önemli olan cihazın kullanımıdır.

Telefon, şu ana kadar yüklediğim tüm oyunları kaldırdı(tample run 2, minecraft pocket) 3D oyunları rahatça oynatabiliyor. Hiçbir takılma yok. Fiyatı gerçekten çok ucuz. Sanırım şu andan itibaren satın alan kişiler ikinci el alıyordur. Pişman olmayacaksınız. Nedenlerini sıralıyorum.

Ekranı yeni çıkan ekranlara göre küçük ama görüntü kalitesi çok iyi, ekran derinliği çok yüksek. Yani yüksek çözünürlüklü bir görüntüyü yada çok küçük bir yazıyı pul pul ayrılmadan görebiliyorsunuz.

Her uygulamayı ve oyunu çalıştırıyor. Bu konu ile ilgili küçük bir sorun yaşayabilirsiniz. Telefon android 2.3 sürümünden sonra resmi olarak güncellenmiyor ama telefonun fanları çok iyi bir android 4.0.4 güncelleme yapmışlar. Aurora isimli rom'u xda-developers sitesinden bulup yükleyebilirsiniz. Sitemin yasak içerik barındırdığı sanılmasın diye bağlantıyı kaldırdım. Yükleme işlemine birkaç püf noktaya değindim. Bu güncellemeden sonra telefonda google chrome vs. uygulamaların hepsi sorunsuz çalışıyor. Dokunmatik sorunu da düzeliyor. Ayrıca telefonu radyo özelliği geliyor.

Telefonun ekranı diğer telefonlara oranla biraz daha kolay çizilyor. Alınan her telefonun ekranında bir koruma bandı oluyor. Bu telefonu kullanmadna önce mutlaka etkanını korumaya almanızı tavsiye ediyorum.

Telefonu defalarca düşürdüm. Gayet çalışıyor.

Sensörlerinin tamamı mevcut ve gayet hassas. Dahili 2gb hafızası var ve harici bir kart takılabiliyor. Telefon üzerinde Aurora romunu yükledikten sonrada uygulama geliştirebiliyorsunuz.

Aurora rom için telefonun rootlanması gerekiyor. Bunun için harika bir program var. SuperOneClick isimli program ile bilgisayara telefonun tüm sürücülerini yükleyebiliyorsunuz ve root olabiliyorsunuz. Uygulama geliştireceğiniz zaman driver arama yükleme sıkıntınızı da bu uygulama ile çözüyorsunuz. Aurora rom u yükledinkten sonra eclipe üzerinden uygulama geliştirmek için SuperOneClick ile tekrar eksik driverları yükleyebiliyorsunuz.

---

Güncelleme
Eğer telefonunuzun ekranını kırdıysanız ekranı aliexpress.com sitesinden 10 dolar civarı bir paraya alabiliyorsunuz. "Ideıs x5 cam kırıldı, yeni ekran" yazmak yerine; "Ideos X5 screen digitalizer" yazarsanız bir çok seçenek çıkacak. Ben size bu saatten sonra yeni kabu ile almınızı tavsiye ederim. 11 dolar civarında satılanlarını çok gördüm. iyi alışverişler.

Sunday 28 April 2013

Lavacore Termal Giysi

Merhaba. Size yeni termal giysim lavacore u tanıtmak istiyorum.

Bu giysiyi normalde dalgıçlar kullanıyor. Doğa sporları yapma amacı ile kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç dalmadım. Zaten dalamıyorum. Burada ürünü yanlış boyutta almamın verdiği bir sıkıntı var. İzlenimlerimi sizinle paylaşıyorum.
Ürünler

Giysinin içi yumuşak merinos denen bir yapıyla kaplı. Pamuk gibi. Dışı işe elinizi üstünden geçirirken vız diye ses çıkartan bir katmanla kaplı. Normal ortamda da yürürken, elinizi kolunuzu giysiye sürterken fazla hışırtı çıkartıyor. Bunun dışında bir sıkıntısı yok. Kesinlikle su geçirmiyor. Teri dışarı atıyor. Banyoya giysi ile inerek testini yaptım.

Böyle bir giysiyi doğa sporu yapmak için alacaksanız dikkat etmeniz gereken noktalar var. Giysi içine hava girmemesi için kesinlikle dar almanız gerekiyor. Bol alırsanız rüzgarlı havalarda sizi karın ağrıları bekliyor demektir.

Çok sağlam bir giysi. Sürtünmeden güneş ışığından zarar görmüyor. Kuru ortamda da termal içlik niyetine giyilebiliyor.

Bu giysi bisiklet sürücüleri için de çok iyi bir tercih. Çok fazla üstüne oturup bisiklet sürünce popo kısmı iç tarafı yumuşaklığını kaybediyor ve dış kısmı esnekliği azalıyor. Ama bir zararı yada eksisi yok. Kumaş halen çok sağlam.

Dış kısmı sert ve kumaş sürtündüğünde hışırtı çıkartıyor
Ben üst uzun kollu ve alt pantolon olarak aldım. Böylece ikisini farklı farklı giyebiliyorum. Sadece alt kısmı yada sadece üst kısmı giyip çıkabiliyorum. Kötü yanı, çok fazla eğildiğim zaman sırtım açılıyor. Hava girmediği sürece sorun yok. Bu yüzden dar almak gerekiyor. Size bol öneren olabilir ama içine hava kaçırdığı zaman giysinin hiçbir anlamı kalmıyor.

Yağmurlu havalarda ne kadar ıslanırsanız ıslanın su vücudunuz ile temas etmiyor ve eğer hareketli iseniz hiçbir rüzgar sizi üşütmüyor. Giysi bu yönden çok başarılı. Ama hava soğuksa, terlemişseniz ve hareketsizseniz üşümeye başlayabilirsiniz. Giysiyi tekbaşına giyerek kış ayında güzel bir maceraya atılmak mümkün.

Deriye temas eden iç kısmı çok yumuşak

Giysiyi kullandıktan sonra mutlaka terliyorsunuz ve içi kirleniyor. Duş alırken giysiyi de yıkamalısınız. Bir de iyi kuruması lazım yoksa koku yapıyor. Kurutulacağı zaman içi dışına çıkartılmış bir şekilde açıkta durması lazım.

Türkiyede ürünü deepstore satılıyor. İstanbuldaki mazasından veya siteleri üzerinden alabiliyorsunuz.