Sunday 10 November 2013

Sedona 621

Şimdi sedona 621 den bahsetmek istiyorum.
Bu bisiklet 3000 lira civarındaki bir yol-yarış bisikleti. Yarşlara katılmak için uygun bir bisiklet. İnanılmaz hafif, 7.5 kilo civarındadır. Tüm aksamları çok akıcı ve sorundsuz çalışıyor. Bisikletin jantı bile inanılmaz hafif. Ayrıca bu bisiklet tam bir fiyat performans ürünüdür. Bu fiyata bu kadar iyi bir bisiklet bulmanız çok zor.

Markası sedona, sedonaya bu kadar para yatırılmaz diye düşünüyorsanız çok yanılırsınız ve bu paraya bu kadar da hoş olmayan bir bisiklet alırsınız.

 İlk lastik patlamamı camlı bir yerden geçerken yaşadım. Schwalbe lastiğime çok yazık oldu. Ayrıca bisikleti yağmurlu çamurlu havada sürmemenizi salık veririm. Mis gibi bisilet çamur doluyor ve çamurlar dişli aksama yada herhangibir mekanik kısma geldiği zaman eskitme, bozma ve o kısmı kurutma durumu var. Bu da bisiklete çok zarar veriyor. Çamurlı kısımdan geçtiğinizde bisikletiniz çizilebilir aynı zamanda. Bisikletle giderken düzgün olmayan araziden geçtiğiniz zaman zincir kadroya çarpıyor ve boyasını söküyor. Çok acı verici başka bir durum.

Bisikletin vites sistemi çok sağde, birden üç vites düşürmenize izin veriyor. Çapraz kullanma derdi yok, orta dişlide iki halka var, yinede uzun ömürlü olması bakımından sınırlarda kullanmamanızı salık veririm. Frenleri çok iyi tutuyor ama frenleri açık bıraktığınızda da frenler tutuyor. Bu sizi şaşırtmasın. Frenlerinizi açık bırakarak yola çıkmayın. Bisiklet dağ bisikleti kilitli pedalı ile gayet kullanılabiliyor.

Bu bisikletle birden aşırı derecede hızlanabilirsiniz. Hız yapacağınız yerleri iyi bilin. Lastikler çok kolay kayabiliyor. 56 inç kadrolu bisikletin kullanımı biraz zor, denge problemi yaşayabilirsiniz. Bu yüzden bisiklete iyice alışmadan uç çalışmalar yapmamanızı öneririm.
Son olarak bisikleti inceleyebileceğiniz bir internet sitesi paylaşmak istiyorum: sedona.pro/road2013/621_2013